[ BEZÁR ]

Együtt a Jövõért Halimbán Egyesület (EJHA)

2005. augusztus 23-án alakult meg az egyesület. Alapító tagjainak eltökélt szándéka a fiatal felnõttek és az ifjúság önszervezõdésének és a helyi társadalmi életben való aktív részvételének segítése, érdekeinek képviselete.
Céljaik:
- Halimba község területén a kulturális élet fellendítése és támogatása
- A lakosság, fõként a fiatal felnõttek és az ifjúság önszervezõdésének elõmozdítása
- A helyi társadalmi életben való aktív részvétel segítése
- Az ifjúság érdekeinek képviselete
- Öntevékenység és a közösségi élet kibontakoztatása
- A helyi környezet- és természetvédelem segítése
- A kulturális örökség és mûemlékek védelme
- A bányászati hagyományok ápolása, népszerûsítése
- A halimbai gyógynövénykultúra újjáélesztése, támogatása
- A szelíd turizmus támogatása
- Kapcsolatok létesítése az elszármazott halimbaiakkal

Az egyesület elnöke ezt írja a magukról:
Csipszer András vagyok, az „Együtt a Jövõért Halimbán” Egyesület elnöke. Röviden és viccesen EJHA Egyesületként szoktak emlegetni az emberek. Az ’ejha’ szó csodálkozást, ámulatot fejez ki, és mi azt szeretnénk, ha jótetteinkért, kitartásunkért, munkabírásunkért, sokrétû cselekedeteinkért, új dolgainkért csodálkoznának ránk az emberek.
Ez egy non-profit egyesület, melyet azért hoztunk létre, hogy élhetõbbé tegyük mindannyiunk falusi napjait Halimbán.
Civil kezdeményezésünk azt szeretné elérni, hogy ismerjük meg, amink már megvan, és ott hever a lábaink elõtt. Javítsuk meg, amin van lehetõségünk változtatni, és tegyük szerethetõvé falusi életünk minden területén. Nagyban besegítünk a falusi rendezvények szervezésében, anyagilag és erkölcsileg támogatva. Elkezdtük kiépíteni a Halimba határában lévõ Malomvölgy elnevezésû kalandparkot: focipálya, csúszda, szalonnasütõ-hely, stb.
Egyesületünk is olyan, mint egy nagy család, mindannyiunk közös családja mely érdek nélkül tesz jót szeretteinek, azaz mindannyiunknak.
A sok bántás ellenére hisszük, hogy azokból a kövekbõl, melyeket utunkba gördítenek, egy kis ügyességgel lépcsõt építhetünk.
Megállíthatatlanul léptünk be az új évbe, és bátran vesszük újra hátunkra hátizsákunkat, mely tele van hittel és tenni akarással.

Képek

hp
hp
hp
hpVissza a címlapra


www.herbaporta.hu - Tóbel János - Halimba 2013